Kulturijada 2009

U petak 13.3. u zagrebačkom studentskom klubu PAUK – SKUC povodom umjetničko-edukativnog događaja pod nazivom KULTURIJADA (kulturijada.net) nastupit će na 2 podija; DJ-i Petar Dundov, Mary, Jinx, Sound Maniac; na koncertnom podiju Zadruga, DeLyricum, BeetanTone, Scroll, Roadkill Egzotix, te izvedba capoeira kluba Amazonas. U sklopu edukativnog djela,  predavanja eminentnih profesora, prikazivanje kratkih filmskih radova studenata sa Akademije, kazališna predstava i dodatni sadržaji koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim.


Ulaznice se prodaju u pretprodaji 50 kn predvorje SC-a. Savska cesta 25
Hrvatski studiji – prostorije studentskih udruga, borongajska cesta 83d, 60 kn na dan događaja.

kulturijada.net 

__________________________________________________________________

Društvena Dvorana, Jarunska 2 (Studentski dom Stjepan Radić)

Od 12:00h u Društvenoj dvorani dvorane P.A.U.K:

 1. Predstavljanje Dj-a
 2. Izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista
 3. Crtanje karikatura u deset minuta
 4. Izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
 5. Promocija radova i časopisa udruga s Hrvatskih studija

Kratki opis programa:
• Predstavljanje DJ-a: Mladi će Dj posjetitelje zabavljati puštanjem lounge i ambijentalne glazbe prikladne za tip događaja koji će se paralelno odvijati u društvenoj dvorani, a ujedno će se predstaviti široj publici.
• Izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista: Članovi HDK će predstaviti svoje radove kroz izložbu karikatura. Broj radova i vještina brojnih etabliranih karikaturista ostaviti će bez daha sve posjetitelje.
• Izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu: U suradnji sa studentima Likovne akademije održati će se izložba najboljih studentskih umjetničkih radova u ovoj akademskoj godini.
Crtanje karikature u 10 minuta: Vaše lice u pogledu umjetnika. Vidite li i vi sebe tako? Crtanje se odvija na licu mjesta pred posjetiteljima.
• Promocija rada udruga Hrvatskih studija: Udruge studenata Hrvatskih studija u suradnji sa Studentskim centrom i Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu predstaviti će svoje aktivnosti, tiskovine i povijest rada. U okviru toga, posjetitelji će imati priliku upoznati se radom i izdavaštvom studentskih udruga Hrvatskih studija.

Prostor Kina Forum, Jarunska 2 (Studentski dom Stjepan Radić):

 • Predstava društva studenata kroatologije „Cassius“ s Hrvatskih studija
 • Predavanja profesora o aktualnim društvenim temama i događanjima

TEME PREDAVANJA

– Gost predavač iznenađenja

– Dr.sc. Dražen Šimleša : Financijska kriza i održivi razvoj

 • Projekcije filmova studenata Akademije
 • Modna revija studenata Sveučilišta u Zagrebu

 Kratki opis programa:
Predstava društva studenata kroatologije „Cassius“: Studenti Hrvatskih studija kao aktivni članovi udruge Cassius izvode predstavu „John Smith, princeza od Walesa“ autora Tomislava Zajeca u trajanju od 45 minuta. Izvedba je u vlastitoj produkciji na temu „Utjecaj medijske kulture na pojedinca“, vrlo popularne teme među mladima danas.
Predavanja profesora: Predstavljanje dvaju eminentnih predavača, uglednih profesora i stručnjaka koji će izlagati dvije različite teme relevantne sa stajališta aktualnih društevnih – političkih zbivanja. Tijekom predavanja poticat će se publiku na interakciju i debatiranje.
Projekcije filmova : U suradnji s hrvatskom redateljicom i scenaristicom Sarom Hribar te sa Akademijom dramskih umjetnosti u Zagrebu prikazujemo nekoliko nezavisnih kratkih igranih filmova koji su, između ostalog, nagrađivani i na prestižnom Zagreb film festivalu. Na kraju programa, najbolji film će biti nagrađen od publike.

Koncertni dio u dvorani P.A.U.K, Jarunska 2 (Studentski dom Stjepan Radić):

Od 20:00h u Koncertnoj dvorani P.A.U.K:

 1. Performans Capoeira – ples i prikaz borilačke vještine capoeira
 2. BeetanTone
 3. Roadkill Egzotix
 4. Delyricum
 5. Zadruga
 6. Scroll
 7. Dodatni sadržaj

Kratki opis programa:
Performance Capoeira: U suradnji sa udrugom „Capoeira Amazonas Zagreb“
posjetiteljima će se predstaviti umjetnost afro – brazilske vještine plesa u kombinaciji s borilačkim tehnikama izvođenim u skladu s pokretima koji podsjećaju na ples, te u ritmu s bubnjevima.
Beetantone: Šibensko – zagrebačka kombinacija članova benda sastavljenog od šest mladića i jedna djevojka koji svoj zvuk karakteriziraju kao kombinaciju duba, punka i ska/reggae-a. Karakterizira ih vrlo energičan nastup i kontakt sa publikom.
Roadkill Egzotix: Bend je osnovan 2006. godine u sastavu petorice mladića iz Zagreba, a dečki sviraju tzv. energični garažni punk – rock.
Delyricum: Stilski vrlo inovativan i originalan, DeLyricum odiše pozitivnom energijom,a svi članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo rada na hrvatskoj glazbenoj i kulturnoj sceni, kroz rad u raznim bendovima i projektima.
Zadruga: Kultni punk-rock band iz Zaboka koji nikada nije dobio medijsku pozornost
primjerenu vrhunskoj glazbi, a koji žari i pali na hrvatskoj rock sceni od devedesetih.
Vrlo popularan bend u studentskoj populaciji.
Scroll: Četvorica studenata Zagrebačkog sveučilišta sviraju već nekoliko godina
alternativni rock te nastupaju diljem Hrvatske, vrlo su zapaženi u svojim live nastupima, a nedavno su izdali svoj album prvijenac.

Dodatni sadržaj: za vrijeme trajanja koncerta grafiter ce na posebno izdvojenoj površini crtati logo kulturijade u „live izvedbi“. Također će profesionalni žongleri animirati posjetitelje raznim performansima.

 

Društvena dvorana, Jarunska 2 (Studentski dom Stjepan Radić)

Od 22.00 h Dj floor u Društvenoj dvorani:

 1. DJ Jinx
 2. DJ Mary
 3. Petar Dundov
 4. Sound Maniac

 Kratki opis programa:
Dj Jinx: Mlada nadolazeća Dj-ica pravim imenom Katarina Pećarina, studentica iz
Zagreba u glazbenom izričaju preferira underground zvukove progressiva, te minimal i tech house glazbe.
Dj Mary: Renomirano ime techno scene u Hrvatskoj, a i šire, zahvaljujući svom
petnaestogodišnjem iskustvu i izoštrenim minimal – tech – house zvukovima, dominira producentskim i Dj vodama.
Petar Dundov: Trenutačno je jedan od najcjenjenijih europskih techno Dj-a i
producenata i može se reći da Petar ima ugled u Europi o kakvom drugi mladi
producenti u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Zahvaljujući jedinstvenom stilu,
bezkompromisnom, lo-fi techno zvuku, nastup će zasigurno biti ispunjen jedinstvenom atmosferom i pulsirajućom energijom. Do sada je Petar izdao vise od 30 maxi singlova, 3 albuma te nebrojeno remixeva.
Sound Maniac: Perspektivni i ambiciozni Dj i producent, student na Zagrebačkom
sveučilištu, nepokolebljivi zaljubljenik u elektronsku glazbu, porijeklom iz Splita. Stilski se, kako sam kaže, nigdje ne svrstava jer sebe smatra slobodnim umjetnikom. U svom nastupu kombinira razne žanrove, od ambijentalnih preko kombinacije techna i electra pa sve pulsirajućih trance melodija.