Predstava: Znanost pred tvojim očima

4. prosinca 2007., Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, u 11.00, 15.00 i 19.30 sati.

Uđite u svijet vrtložnih vihora, divovskih dimnih prstenova i plamenova u plesu. Nema trikova. Sve je uživo. Zaigrani spoj interaktivnoga pokusa i nestašne zabave.

Predstava Znanost pred tvojim očima  počela je kao pokus. Skupina Science Made Simple uklonila je riječi iz svojih nagrađenih interaktivnih znanstvenih demonstracija i pronašla nov način komuniciranja putem fizičkog teatra i teatra pokreta. Cilj ove nestašne izvedbe jest izazvati znatiželju i potaknuti vas da i sami zapažate svijet oko sebe.

Premijera predstave Znanost pred tvojim očima bila je u kolovozu 2007. na znamenitom festivalu Edinburgh Fringe Festival. Nagrađena velška skupina Science Made Simple http://www.sciencemadesimple.co.uk/ ušla je u uži izbor za prestižnu kazališnu nagradu The Total Theatre Award za eksperimentalnost, nakon što je potukla konkurenciju od preko 400 drugih produkcija.

Predstava je bez riječi i prikladna za sve dobne skupine i stupnjeve znanja. Ulaz na predstavu je slobodan. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme najkasnije do 28. studenog na e-mail adresu maja.mandekic@britishcouncil.hr ili broj telefona: 01/ 489 9505/522.

O projektu Beautiful Science:

Predstava Znanost pred tvojim očima jedna je od tri komponente projekta British Councila pod nazivom Beautiful Science. Projekt povezuje znanost, obrazovanje i umjetnost, a konačni mu je cilj nadahnuti mlade ljude da razmisle o profesiji znanstvenika i potaknuti mlade znanstvenike da komuniciraju sa širom publikom na otvoren, razumljiv, nadahnut i poticajan način. Projekt još uključuje Laboratorij znanosti, natjecanje za mlade popularizatore znanosti, te javne debate o znanstvenim temama.

Više na stranicama: http://www.britishcouncil.org/croatia-science-beautiful-science.htm

Pozivnica