Upustite se u avanturu e-učenja

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliša 10. prosinca ugostit će Sveučilišni računski centar Srce, gdje će se svečano otvoriti Centar za e-učenje.

Centar za e-učenje u Srcu počeo je s probnim radom krajem prošle akademske godine i eksperimentalno ponudio svoje usluge prvim korisnicima. Sada započinje s redovnim pružanjem usluga sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, nastavnicima i studentima. Također će nadzirati i poticati primjenu strategije e-učenja, koja je prihvaćena na lipanjskoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu.

Uz promociju e-učenja i poticanje novih tehnologija u sferi obrazovanja temeljne funkcije Centra za e-učenje su povezivanje stručnjaka, nastavnika i studenata, te za razmjenu znanja i iskustava. U okviru Centra dostupan je sustav za e-učenje ”Merlin”, koji se temelji na općeprihvaćenom programskom sustavu otvorenog koda Moodle. Organiziranjem tečajeva o e-učenju i korištenju sustava Moodle Centar planira proširiti svoje djelovanje.

Nakon svečanog otvaranja Centra održat će se, okupljanje i druženje na temu e-učenja u Srcu. Centar planira redovito organizirati takva okupljanja stručnjaka, nastavnika i studenata svakog trećeg ponedjeljka u mjesecu. Tema prvog okupljanja je ”Ostvarivanje Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu”, a uvodno će govoriti prorektorica prof. dr. sc. Ljiljana Pinter i ravnatelj Srca mr. sc. Zoran Bekić.

(Sveučilište u Zagrebu)

(Javno.hr)