::studentski zbor…
Zajednička akcija Zaklade Ana Rukavina i Studentskog zbora

Zaklada Ana Rukavina i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu započeli su sa zajedničkom akcijom upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži i Banku matičnih stanica.

::iz medija…
Fizika i kemija – hit na kazališnim daskama

Došli su one koji nemaju pojma o znanosti uvjeriti da to nije tako, a to su učinili bez ijedne riječi. Britanska je to skupina Science made simple koja je jučer u Kazalištu mladih (ZKM) izvela svoj performans “Znanost pred vašim očima”.
 

::zanimljivosti…
Slušaj Radio SC!

Počevši od  03.12., Radio SC svakoga će dana (pon-pet) od 17h – 22h ekskluzivno će reemitirati muzičke emisije preuzete sa desetak utjecajnih radio stanica. Slušaj Radio SC ovdje!!!

 

::zanimljivosti…
Karlovački studenti napravili novo pivo

Nakon ulaganja u uređivanje i opremanje laboratorija studenti Prehrambenog odjela koji su se odlučili za smjer pivarstva počeli su proizvoditi vlastito pivo. Ono se neće prodavati, ali će se jednog dana naći u bogatoj ponudi studentske menze.

::kultura…
4. Velesajam kulture ili Festival budućnosti!

Od 13. do 16.12.2007. u svim poznatim, ali i široj javnosti nepoznatim prostorima STUDENTSKOG CENTRA u Savskoj 25 dogoditi će se Festival budućnosti!
Prije 50 godina izboren je i osnovan Studentski centar u Zagrebu, a njegovu veliku rođendansku proslavu započeli smo 12. prosinca 2006., na otvaranju 3. Velesajma kulture.

::zanimljivosti…
Student iz 1967. vratio knjigu koju nije pročitao

U povodu obilježavanja Dana Knjižnica grada Zagreba danas će se od 8 do 14 sati u svim knjižnicama provoditi akcija vraćanja knjiga bez naplate zakasnine.

::iz medija…
Bez vode i WC-a 1400 studenata

Oko 1400 studenata Hrvatskih studija danas nije moglo koristiti sanitarne čvorove u zgradi u sklopu kampusa Borongaj nakon što je u nedjelju pukla glavna vodovodna cijev zbog koje je u cijelom kampusu bio zatvoren dovod vode.

::iz medija…
60 profesora dobilo od studenata dvojku

Na zagrebačkim fakultetima ovog trenutka predaje 60-ak profesora, kojima su studenti za izvođenje nastave i odnos prema njima dali katastrofalnu ocjenu – manju od 2,5. A razlozi za to su razni…

::sa sveučilišta…
Okrugli stol “Mobilnost i priljev mozgova”

Nacionalna zaklada za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj RH organizira okrugli stol pod nazivom "Mobilnost i priljev mozgova" u petak, 7. prosinca 2007. u 11.30 sati na Sveučilištu u Zagrebu, Ulica kralja Zvonimira 8.


::sa sveučilišta…
Upustite se u avanturu e-učenja
::sa sveučilišta…
14. smotra Sveučilišta u Zagrebu