60 profesora dobilo od studenata dvojku

Na zagrebačkim fakultetima ovog trenutka predaje 60-ak profesora, kojima su studenti za izvođenje nastave i odnos prema njima dali katastrofalnu ocjenu – manju od 2,5.

Ne žele se popraviti
A razlozi za to su razni. Neki nastavnici kasne na nastavu, pa prvi sat umjesto sredinom listopada odrade tek u prosincu, neki predaju pod utjecajem alkohola, a neki vrijeđaju i omalovažavaju studente. I što je najgore od svega nemaju se namjeru popraviti.

No, unatoč tome njihova imena i prezimena u Uredu za upravljanje kvalitetom Sveučilišta uporno ne žele objaviti, i to bez obzira na to što to od njih zahtijevaju svi studenti, pa čak i neki profesori kojima je dosta lijenih i bezobzirnih kolega. Potvrdilo se to i jučer na tribini Ureda za upravljanje kvalitetom “Kako su studenti ocijenili nastavnike”, na kojoj su i predstavljeni dijelovi studentske ankete.

Nije stvar u otkazu
Iako je prosječna ocjena nastavnika prema rezultatima 4,1, u “oko bodu” upravo te loše ocjene zbog kojih se studenti s pravom pitaju ima li smisla uopće ispunjavati ankete. Jer što su rezultati uopće promijenili? – pitali su se svi na  tribini.

– Ja sam definitivno za to da ocjene postanu javne, pa čak i te loše. Ti profesori su plaćeni za svoj posao, a godinama ga ne rade dobro, i to ne iz razloga zato što smo mi studenti zločesti. Nismo. Mi ne želimo da ti profesori dobiju otkaz, već da uvide gdje griješe i poprave se kako bi i mi jednog dana bili bolji – kaže Elvira Natour, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Istog je mišljenja i Vlasta Szavits-Nossan, profesorica na Građevini. Kao i studenti i ona smatra da nema razloga kriti ocjene profesora.

Više (Večernji list)…