Bez vode i WC-a 1400 studenata

Oko 1400 studenata Hrvatskih studija danas nije moglo koristiti sanitarne čvorove u zgradi u sklopu kampusa Borongaj nakon što je u nedjelju pukla glavna vodovodna cijev zbog koje je u cijelom kampusu bio zatvoren dovod vode.

Bez vode su cijelu nedjelju bili i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet te Fakultet prometnih znanosti, no najteže je ipak bilo studentima Hrvatskih studija, i to “poslijediplomcima” za koje je nastava bila organizirana i tijekom vikenda.

Brojne studente danas je tako na ulazu u zgradu dočekala obavijest kako zbog puknuća cijevi moraju koristiti sanitarne čvorove na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu te Fakultetu prometnih znanosti, no kvar je bio otklonjen do 13 sati, nakon čega su ponovno osposobljeni WC-i u ustanovi.

Tajnik Hrvatskih studija Marinko Šišak objasnio je kako su djelatnici fakulteta bili prisiljeni sanitarne čvorove opskrbiti kantama s vodom koje su donijeli iz okolnih zgrada da bi barem djelomično omogućili njihovo korištenje.

Kako je objasnio direktor SC-a Niko Vidović, do kvara je došlo zbog dotrajalih vodovodnih cijevi od kojih su neke stare i više od 50 godina, zbog čega je potrebno tijekom sljedeće godine promijeniti instalacije i kompletnu mrežu.

– Nakon što je pukla cijev, mi smo obavijestili fakultete da tijekom današnjeg dana, najkasnije do 13 sati, neki od njih neće imati vodu. Vodu su najprije dobili restoran, Prometni fakultet te Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, a najdulje su čekali Hrvatski studiji jer su bili zadnji na redu. Mreža je zaista stara, i očekujemo da ćemo u drugoj fazi radova na kampusu nešto učiniti i po tom pitanju – rekao je Vidović.

Zbog starih i dotrajalih cijevi, neslužbeno doznajemo, tijekom zime velikih problema imali su i djelatnici MORH-a koji su boravili u vojarni, a s pucanjem cijevi za vrijeme velikih oscilacija u temperaturi i nestancima dovoda vode susretali su se i do tri puta godišnje.

(Jutarnji list)