Reakcija na članak u Večernjem listu

Reakcija  na članak objavljen u Večernjem listu 31. siječnja 2012. godine pod naslovom „Depresija, seks, alkohol i droga muče zagrebačke studente“.

Naime, iz ovog članka neupućeni čitatelj jedino što može iščitati je to da su zagrebački studenti – studenti Sveučilišta u Zagrebu depresivni, psihički nestabilni, ovisnici o raznoraznim opijatima te lako povodljivi. Također, nameće se zaključak da su takvi problemi kod studenata prouzrokovani boravkom u studentskim domovima. Ovim putem želimo naglasiti da su 99% zagrebačkih studenata i studenata koji stanuju u studentskim domovima zdravi studenti,  pošteni i marljivi studenti koji ispunjavaju svoje obaveze, a naši domovi su uredni i čisti (iako dio domova vapi za obnovom), naši domovi su inkubatori u kojima se rađaju vrsni znanstvenici, umjetnici, liječnici…u našim domovima se rađa budućnost Hrvatske.

Vrlo je upitno kako osobe koje skrbe za psihičko i ino zdravlje studenata na taj način javno govore o problemima studentske populacije (koliko je to uopće u skladu s pravilima struke). Studentski zbor će preko predstavnika u UV SC zahtijevati ispitivanje navoda o posjećenosti Centru i njegovom djelovanju (zahtijevati izvještaj o radu centra i rezultatima rada) jer navedeni podaci (500) studenata koji posjećuju Centar ne odgovara našim spoznajama. Sigurni smo da se ta brojka kreće oko desetak studenata i da studentska populacija nema percepciju Centra kao mjesta gdje rješava svoje probleme, a ako je to tako relativiziraju se svi stavovi i podaci izneseni u članku.

Ne poričemo da i među studentima ima problema, ali ne želimo da se svi studenti zbog pojedinačnih slučajeva stavljaju u isti koš. Svima kojima treba pomoć pokušavamo pomoći i pomažemo, svi studenti mogu nam se obratiti u svakom trenutku i njihov domski odbor, studentski pravobranitelj i studentski zbor sve će učiniti da im pomognu.

Nadamo se da ćete objaviti ovaj demanti te koristimo priliku pozvati sve hrvatske medije da više pažnje posvete studentima, njihovima uspjesima u Hrvatskoj i inozemstvu, radu studentskih udruga, humanitarnom djelovanju naših studenata, itd.

Upravo su studenti oni zbog kojih možemo reći da Hrvatsku čeka svijetla budućnost.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu                    Danko Relić, v.r.

 

Predsjednik Domskog odobra „S.D Stjepan Radić“                        Branimir Milardović, v.r.

 

Predsjednik Domskog odobra „S.D. Cvjetno naselje“                     Stipe Tolić, v.r.

 
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle