Student iz 1967. vratio knjigu koju nije pročitao

Sto tisuća zaboravnih
Svima vama koji ste zaboravili vratiti knjige zakasnina koja se po danu obračunava 50 lipa bit će oproštena. Po procjeni knjižničara iz više knjižnica, čak stotinjak tisuća od 198 tisuća članova na vrijeme ne vraća knjige i riječ je o milijunskom iznosu.

– Nije nam toliko važno da naplatimo zakasninu, važnije nam je da se knjige, posebice one koje se više ne mogu nabaviti, vrate – kažu u Gradskoj knjižnici. Nedavno je jedan gospodin vratio knjigu koju je posudio davne 1967., dok je bio još student. Riječ je o knjizi R. Kiplinga “Svjetlost se ugasila”, i nije je do kraja pročitao.

– Bili smo zapanjeni, gospodin odavno nije naš član, nemamo ga ni u kompjutoru, a i knjižnica se više ne zove Stara Trešnjevka. Jedino smo na požutjelom listiću u registru pronašli njegovo ime – kažu u Knjižnici Tina Ujevića na Trešnjevci. Najsvježiji primjer jest jedan čitatelj koji im duguje 7000 kuna. On će svakako danas profitirati jer će mu sve biti oprošteno, ali ne i zaboravljeno.

Studenti najviše kasne
– Svima koji vrate knjige upisat će se bilješka da im je oprošteno, pa ubuduće neće moći imati beneficije – kaže ravnateljica KGZ-a Davorka Bastić.

Riječ je pretežito o studentima i srednjoškolcima koji najviše čitaju, ali i najčešće kasne s povratom. Zato su umirovljenici najrevniji. A svi oni željno iščekuju novu zgradu Gradske knjižnice koja se sad na Starčevićevu trgu proteže na 2600 kvadrata, a potrebno bi bilo 20 tisuća!

(Večernji list)


::zanimljivosti…
Slušaj Radio SC!
::zanimljivosti…
Svjetski BJJ prvak u Zagrebu: “Cro Cop je naprosto sjajan”