::iz medija…
Bašić:Cijena nafte uzrokuje rast školarina?

Predsjednik Studenskog zbora Krešimir Bašić naveo je niz nelogičnosti u poskupljenju studiranja, od toga da se opravdava rastom cijena nafte, do toga da se radi o minimalnim poskupljenjima za koja nije jasno kako će pokriti troškove fakulteta. Nelogičnosti mu nisu uspjeli objasniti ni dekani ni rektor Aleksa Bjeliš.

::iz medija…
Bašić: Neki fakulteti opet bezrazložno podižu školarine

Sve je poskupjelo pa mogu i školarine! Očito se tom logikom vodilo devet zagrebačkih fakulteta čiji će studenti od iduće jeseni za godinu studiranja morati izdvajati od “skromna” dva do nevjerojatnih 250 posto veće svote.

::iz medija…
Počinje kontrola rada 32 fakulteta

Prema rezultatima ankete koje je u srijedu objavio Ured za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, čak 73 posto nastavnika osnovnim problemom sveučilišne nastave smatra prevelik broj studenata na predavanjima.

::iz medija…
Bjeliš: Tražim bolji studentski standard

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš predstavio je izvješće o radu Sveučilišta. Rektor traži hitne mjere kako bi se popravio studentski standard, posebno smještaj i prehrana…

::iz medija…
Mladi o EU: ‘EU će nas progutati’

Terensko istraživanje udruge B.a.B.e. pokazalo je kako se ulasku Hrvatske u EU protivi 40 posto građana mlađih od 26 godina. Osmero studenata s Filozofskog fakulteta u Zagrebu objašnjava zašto su skeptični…

::iz medija…
Sudionici prosvjeda šezdesetih predbacuju današnjim studentima da su pasivni

Mnogima su još u sjećanju prizori studentskih nemira s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih kada su ti mladi obrazovani ljudi bili nositelji globalnih društvenih promjena.