Who the f**k is Božo Brekalo?? Ili kako je ministar tražio izvješće!

Kako u posljednje vrijeme javnost često špekulira o famoznom financijskom izviješću SZZG, obaveza nam je ovo razjasniti.

U čemu je problem? Kao što nekima očito nije jasno, a neki namjerno ne žele shvatiti, Studentski zbor je neprofitna organizacija koja svoja sredstva stiče među ostalim i iz državnog proračuna, koja je svake godine predavala svoja fin. izvješća MZT-u, FINA-i i ostalim zainteresiranima, jer naravno ‘ko bi im dao lovu za iduću godinu bez toga!?
To naravno kanimo učiniti i ove godine, budući da smo svjesni svoje goleme odgovornosti kojom nas obvezuju pozitivni propisi RH, a poglavito Zakon o SZ, koji nam ta sredstva daje na upravljanje(!). No najveći od problema (pažljivo pročitaj) je i to što je MZT ove godine naložila neprofitnim ustanovama koje se financiraju iz proračuna da se fin. izvješća više ne predaju kao izvješća neprofitnih organizacija (npr. studentske udruge), već kao izvješća pisana po pravilima tzv. proračunskog knjigovodstva, a prilagodba iziskuje mnogo rada, vremena i tablica, tablica, tablicaaaa… No, na zadnjem senatu sveučilišta došao velepoštovani ministar Gvozden Srećko Flego, te (opravdano) zahtijevao dostavu financijskog izviješća, tvrdeći da je već tri puta pismeno zatražio da mu se isti dostavi, ali potkrepljujući svoje izjave potpisanim povratnicama na kojim je na veliko čuđenje te isčuđavanje predstavnika studentskog zbora potpisan stanoviti
Božo Brekalo(!?). Kako Božidara ne poznajemo, on nam nažalost te dopise nije dostavio, ali to nas je ipak ostavilo u čudu zašto nam ministar ne vjeruje, jer ipak se dopisujemo u posljednjih šest godina jako puno i jako često i nisu nam bile potrebne povratnice već obični poštanski kanali.
Na koncu žao nam je što ćemo urednim i besprijekornim fin. izvješćem pisanim po svim pravilima dobre knjigovodstvene prakse proračunskog računovodstva mnogim kritičarima izbiti jaki argument iz ruku, te im se ovim putem ispričavamo.:)

Studentski zbor Odnosi s javnošću

PP