PROJEKTI
Test! – "Teatar studentima" održava se kao festival studentskog kazališta od 2000.godine kada su nastupale samo hrvatske studentske kazališne skupine. Već sljedeće godine odlučuje se za iskorak u programskoj koncepciji te se ponajboljim hrvatskim studentskim kazališnim skupinama i zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, pridružuju još tri europske akademije – Sofija, Skopje i Sarajevo s ukupno pet predstava.
Treći pak festival doživio je potpunu internacionalizaciju. Na festivalu su osim ADU i pet nezavisnih kazališnih skupina iz Hrvatske nastupile i grupe te akademije iz Francuske, BiH, Litve, Slovačke, Makedonije, Bugarske (2), SRJ (3), Poljske i Slovenije.

Test! si je zadao tri osnovna cilja:
1. Ostvarenje mreže suradnje među studentskim i nezavisnim kazališnim skupinama na široj europskoj razini (suradnja je na vrlo visokoj razini već uspostavljena na području jugoistočne Europe)
2. Premošćivanje jaza u Hrvatskoj između studentskih nezavisnih («neprofesionalnih») kazališnih stvaratelja s jedne, te akademskih («profesionalnih») kazališta s druge strane
3. Afirmiranje kreativnog stvaralaštva mladih u interesu razvitka demokracije i civilnog društva u Hrvatskoj i regiji

4. međunarodni festival studentskog kazališta (16. – 22. 03. 2003.)
Planiramo ugostiti ponajbolje europske studentske predstave i produkcije dramskih akademija (10 predstava). U sedam dana trajanja festivala bit će uprizoreno još toliko hrvatskih predstava, uključujući Akademiju dramske umjetnosti iz Zagreba. Festival obuhvaća sve kazališne forme. Dnevno će biti prikazane dvije ili tri predstave na različitim lokacijama uključujući i primarno nekazališne prostore. Ovakva dosadašnja praksa festivala donijela nam je raznoliki sastav publike, jer je festival došao publici, ne čekajući da publika dođe festivalu.
Predstave će se održavati u večernjim satima; radionice, predavanja i susreti u prijepodnevnim i popodnevnim, a koncerti u noćnim satima. Otvaranje Test!-a bit će 16.ožujka u Teatru &TD. Festival će biti završen 22.ožujka koncertom u nekoj od prominentnih zagrebačkih koncertnih dvorana.
Festival nije natjecateljskog karaktera i nije opterećen nikakvim formalističkim ograničenjima. Naime, studentski teatar uključuje različite afinitete, a time i stvaralačke forme, žanrove i teme (od hepeninga, performansa pa do složenih obrada klasičnih dramskih djela).

Uz službeni program organizirat ćemo i redoviti off-program koji uključuje:
– radionica glumačke metode po E.Vakhtangovu – voditelj Michel Nebenzahl (Francuska), prof. dr. filozofije i teatrolog
– radionica suvremenog plesa – Valerie Green (SAD), plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja
– radionica plesnih tehnika/borilačke vještine Pentjak-Silat – Charles Renoult (Belgija/Indonezija)
– susret akademija – susret uključuje razgovor o trendovima suvremene edukacije na visokoškolskim kazališnim ustanovama; sudjeluju na festivalu nazočni profesori, dekani, umjetnici i studenti; domaćin susreta ponovo će biti ADU
– koncerti – domaći i strani izvođači različitih glazbenih stilova u zagrebačkim klubovima i koncertnim prostorima

Osim u Zagrebu dio festivala će se odvijati i u Karlovcu. U karlovačkom Zorinom domu nastupit će dvije-tri najzanimljivije kazališne skupine na festivalu. Voditelj projekta je Denis Patafta.

Synchro je multimedijski događaj elektroničke kulture koji objedinjuje različite segmente umjetnosti prezentirane putem elektroničkih medija ( video projektori, dia-projektori, elektronički displayi, radio, internet i sl.), a proizišao je iz serije “Fast Forward”.
Uz predstavljanja različitih umjetnika s područja vizualnih umjetnosti cijelu noć predstavljaju se glazbenici i dj-i s područja elektroničke glazbe ( techno, house i sl.). Voditelji projekta su Luka Majić i Bojan Radecki.

Nikad čuo – festival alternativne glazbe
Četvrti "Nikad čuo" festival dogodio se 14.12. 2002., a na njemu su pred oko 900 ljudi nastupili ZVONKO I GRADSKI URED ZA KULTURU, RETARD, BRAIN HOLIDAYS, RADIKAL DUB KOLEKTIV, LEUT MAGNETIC i GHETTO BOOTIES.
"Nikad čuo" festival u četiri godine postojanja uspio je u svojoj osnovnoj namjeri – pomogao je afirmaciji mnogih bendova i približio ih široj publici. Mnogi od bendova koji su nastupili na festivalu nakon toga izdavali su svoje albume (Lunar, Analena, Galax 54, Plazmatick), pobjeđivali su na demo festivalima (Leut Magnetic – Inkubator, Brain Holidays – hrvatski izbor za Rock Otočec) ili su bili nominirani za novinarske rock nagrade (Zvuk broda, Lunar – Crni mačak). Nastup na "Nikad čuo" festivalu postala je stvar prestiža na demo sceni i bitan korak u karijeri nekog benda, a samo ime "Nikad čuo" vrlo prepoznatljivo.
Peti "Nikad čuo" festival planira se za sredinu 12. mjeseca 2003., a namjera je autora projekta (Ivana Ramljaka) nastaviti i dalje!

Sveučilišno sportsko prvenstvo, Sveučilišna regata, Informativna mapa, Studentski festival klapskih pjesama, Studentsko hodočašće…

Pored navedenog, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, ove je godine, od 27. ožujka do 01. travnja, suorganizator EUROPSKOG SVEUČILIŠNOG DEBATNOG PRVENSTVA, jednog od najvećih studentskih natjecanja u Europi. Domaćinstvo nad takvim događanjem svrstava nas u sam vrh svjetskih sveučilišnih krugova!
Europsko sveučilišno debatno prvenstvo (European Universities Debating Championships, EUDC) najveće je i najuglednije debatno natjecanje u Europi koje se već dugi niz godina održava pri poznatim europskim sveučilištima. Svake godine Prvenstvo se održava uvijek na drugom sveučilištu i na njemu prisustvuje oko 250 predstavnika iz preko 20 europskih zemalja. Europsko prvenstvo reprezentativan je akademski događaj u sklopu kojega se tradicionalno održavaju primanja sudionika kod sveučilišnih, gradskih i državnih dužnosnika, diplomatske večeri, folklorna priredba zemlje organizatora i sl. Na završnoj debati redovito su nazočni gradski (sveučilišni) uglednici domaćina te brojni mediji i druga zainteresirana publika.
Europsko prvenstvo traje 4 dana i sastoji se od 6 kvalifikacijskih debata te četvrtfinala, polufinala i finala. Format debate je Britanska parlamentarna debata. Nakon kvalifikacijskih debata dio ekipa kojima engleski nije materinji jezik, uz sudjelovanje na glavnom natjecanju, sudjeluju i na zasebnom natjecanju koje daje prvaka u toj kategoriji. Uz debate, održavaju se i natjecanja u javnom govoru (Public speaking competition) te šaljivom govoru (Stand-Up-Comedy). Voditelj projekta je Domagoj Barić.