Podrška apelu Stop majorizaciji/diskriminaciji Hrvata u BiH

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na 1. sjednici održanoj 11. travnja 2011. g. donijela odluku kojom pruža podršku dolje navedenom apelu Stop majorizaciji/diskriminaciji Hrvata u BIH.

„Udruge branitelja proisteklih iz Domovinskog rata zajedno s civilnim udrugama i organizacijama iz svih segmenata hrvatskog društva, poštujući volju hrvatskog naroda osjećaju se pozvanima ukazati na neravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.


U želji za jednakopravnošću sva tri konstitutivna naroda, kao i ostalih građana na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, te svjesni važnosti implementacije stvarnih izbornih rezultata Udruge su dužne ukazati na neravnopravnost naroda koja se očituje kroz:


– Nepostojanje ustavnih rješenja koja će osigurati punu ustavnu i institucionalnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i svakog građanina na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine,

– Izborni zakon kojim se omogućuje ignoriranje legitimne izborne volje hrvatskog biračkog tijela u BiH,

– Zlouporabu izbornog procesa kojom se omogućuju kalkulacije i matematičke koalicije koje za rezultat imaju zaobilaženje većinske volje hrvatskog naroda u BiH,

– Majorizaciju hrvatskog naroda u svim segmentima društva,

– Lažno predstavljanje u ime hrvatskog naroda (predstavljanje SDP kao jedne od legitimnih hrvatskih stranaka),

– Ponižavajući koncept bošnjačkih političkih stranaka,


Ovim putem pozivamo sve hrvatske stranke na jedinstveno i zajedničko djelovanje prema zaštiti nacionalnih interesa u jednom od najtežih trenutaka kako za Bosnu i Hercegovinu, tako i za hrvatski narod. Također pozivamo hrvatski puk, koji ima jedinstvenu priliku iskazati nezadovoljstvo putem peticije i dati punu podršku za rješavanje ustavnih pitanja i institucionalne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda i poručiti „STOP MAJORIZACIJI HRVATA U BiH”.

 Objašnjenje:

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu se, kao jedan od segmenata hrvatskog društva, ovim putem pridružuje apelu kojim se ukazuje na neravnopravan položaj Hrvata u BIH među kojima su i studenti Sveučilišta u Mostaru, kao i brojni studenti  Sveučilišta u Zagrebu, a čiji položaj je od posebnog interesa za Studentski zbor .

Pružajući podršku ovom apelu očekujemo od svih nositelja vlasti u BIH da svojim djelovanjem onemoguće kršenje temeljnih ljudskih i kolektivnih prava Hrvata, konstitutivnog naroda u BIH.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu ovim putem iskazuje solidarnost i posebno pruža podršku svojim kolegama, studentima mostarskog sveučilišta u njihovim inicijativama i nastojanjima da u punini ostvare svoja temeljna ljudska i akademska prava .

 
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle