Pismo rektora studentima Sveučilišta u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš obratio se otvorenim pismom svim studentima Sveučilišta u povodu odluke Senata koja je donesena 5. srpnja 2011., a kojom se najavljuje odgoda početka nastave sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Zagrebu zbog upućivanja prijedloga zakona o sveučilištu, znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju u saborsku proceduru.

U otvorenom pismu rektor je studente podsjetio na široku suglasnost Sveučilišta oko stava da su predloženi zakonski tekstovi pogubni za razvoj znanosti i visokog obrazovanja, te na činjenicu da je Sveučilište pokušavalo uspostaviti primjeren dijalog s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Napomenuo je da Sveučilište svojom odlukom želi spriječiti štetu koja bi se nanijela visokom obrazovanju i znanosti usvajanjem prijedloga zakona.


Sve studentice i studente Sveučilišta rektor poziva da se što bolje informiraju o prijedlozima zakona, kao i o stajalištima Sveučilišta o njima, te da sudjeluju u javnoj raspravi. Ako odgoda nastave bude izgledna, na Sveučilištu će se organizirati tribine i drugi skupovi na kojima će studenti moći raspravljati o prijedlozima zakona te o stajalištima Sveučilišta. Na te skupove bit će, kao i uvijek do sada, pozivani i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

 

Pismo rektora studentima Sveučilišta u Zagrebu

 
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle