Natječaj za 2011. g.

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 11. svibnja 2011. g. donijela odluku o raspisivanju Natječaja za studentske programe za 2011. godinu. Natječaj je otvoren od 13. do 31. svibnja  tj. do 3. lipnja 2011. g.

Više..

Studentski pravobranitelj

Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu

Ivan Tomljenović

e-mail: ivan.tomljenovic.cro@gmail.com

m: 091 4593 626

Peticija za besplatni javni gradski prijevoz za zagrebačke studente
Peticiju možete potpisati ovdje

Pismo rektora studentima Sveučilišta u Zagrebu

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš obratio se otvorenim pismom svim studentima Sveučilišta u povodu odluke Senata koja je donesena 5. srpnja 2011., a kojom se najavljuje odgoda početka nastave sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Zagrebu zbog upućivanja prijedloga zakona o sveučilištu, znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju u saborsku proceduru.

U otvorenom pismu rektor je studente podsjetio na široku suglasnost Sveučilišta oko stava da su predloženi zakonski tekstovi pogubni za razvoj znanosti i visokog obrazovanja, te na činjenicu da je Sveučilište pokušavalo uspostaviti primjeren dijalog s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Napomenuo je da Sveučilište svojom odlukom želi spriječiti štetu koja bi se nanijela visokom obrazovanju i znanosti usvajanjem prijedloga zakona.

Više…
 
Peticija za besplatni javni gradski prijevoz za zagrebačke studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pokreće peticiju

„BESPLATAN JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ ZA ZAGREBAČKE STUDENTE“

Gradska skupština Grada Zagreba 20. prosinca 2010. donijela je odluku kojom se ukida pravo na besplatan javni gradski prijevoz zagrebačkim studentima, osim onima s prebivalištem u Zagrebu i mjesečnim primanjima manjima od 2000 kn po članu kućanstva. Riječ je o još jednoj od političkih odluka koja pogađa najugroženije slojeve stanovništva.

Iznos od 83 kn koliko bi jedan student trebao mjesečno izdvajati za pokaz ili 830 kn za godišnji pokaz (samo ZET) te 247 kn mjesečno ili 2676 kn za godišnji pokaz (ZET + HŽ), izravan je udarac na ionako loše financijsko stanje studentske populacije. Nedopustivi su pokušaji „krpanja“ proračunskih rupa dokidanjem naših prava, tim više što zagrebački studenti (iz svih dijelova Hrvatske) svojim studiranjem te boravkom u ovom gradu doprinose punjenju tog proračuna.

Više…
 
Očitovanje Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu o nacrtima prijedloga Zakona o Sveučilištu, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o znanstvenoj djelatnosti

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu (u daljem tekstu: Skupština) je na sjednici održanoj 15. lipnja 2011. godine donijela slijedeće zaključke. Skupština smatra da buduća zakonska rješenja trebaju biti utemeljena na nacionalnoj strategiji razvoja znanosti i visokog obrazovanja. U ovom obliku nacrti zakonâ Skupštini nisu prihvatljivi te predlaže slijedeće promjene u nacrtima:

Više…
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>

Stranica 1 od 6

Multimedija – Promo film SZZG!

Pogledajte promo film SZZG Film mozete pregledati i s opcijom “cijeli ekran”

Vrijeme

An error occured during parsing XML data. Please try again.
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle