Kardinal Bozanić u dvosatnom druženju sa studentima odgovorio i na brojna pitanja

U sasvim ispunjenoj kino dvorani “Forum” Studentskoga doma “Stjepan Radić” na Savi, nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić susreo se u utorak 15. ožujka sa studentima Zagrebačkoga sveučilišta.

“Vrijeme studija je posebno vrijeme, ono je jako usmjereno prema budućnosti. Ono planira budućnost, ali ono se hrani upravo sada, iz dana u dan, odgovornim studijem i odgovornim prihvaćanjem svega onoga što vam Bog daje”, napomenuo je kardinal Bozanić, osvrćući se i na vlastite studentske dane.

Više…
 
Ministar želi omogućiti besplatan upis svim studentima

Ministar znanosti obrazovanja i športa Radovan Fuchs istaknuo je kako se svim studentima nastoji omogućiti besplatan upis na prvu godinu studija te im osigurati neplaćanje upisnina sve dok ispunjavaju svoje obveze.

Ministar Fuchs rekao je da će upisnina za one koji ne ispunjavaju svoje obveze iznosti oko 60 posto od prosječne hrvatske plaće, oko 1.500 kn, a za one koji pohađaju doktorske studije jednu prosječnu hrvatsku plaću.

Više…
 
Radio Student

Prije nešto više od godinu dana samoinicijativno su pojačali signal i podigli antenu za nekoliko katova više, pa ih se sada na 100,5 megaherca čuje u cijelom zagrebačkom prstenu

ZAGREB – Možda jesu mali ljudi s radija, ali se ne pale i ne gase na dugme. Tako bi se jednom rečenicom, parafrazom onog čuvenog odgovora beogradskog pjesnika Duška Radovića partijskom komitetu, mogao sažeti gard ekipe koja stoji iza programa Radio Studenta. Njihova je disciplina pobuna, njihov je način izravan, ne vjeruju da je i loša vijest dobra vijest i ne misle da je tržište mjera ukusa. Pa zaredom puste Gabi Novak, Slayer i Mikroslava. Tko je sad Mikroslav?

Više…
 
Italija se odrekla viskog obrazovanja
Studenti bjesne po ulicama većih talijanskih gradova još od 24. studenoga, u tragičnom pokušaju da promijene nepromjenjivo – reformu financiranja sveučilišta prema programu ministrice Mariastelle Gelmini koja ukratko izgleda ovako: 25.000 znanstvenih novaka može se pozdraviti s profesorskim unapređenjem, državni budžet za sveučilište kreše se za skoro milijardu i pol eura (pad od 20 posto), po fakultetskim odborima i komisijama više neće sjediti isključivo akademsko osoblje (profesori, asistenti, novaci), već delegirani predstavnici vlasti i poduzetništva, a u sljedećih pet godina na svakih pet ispražnjenih mjesta zapošljavat će se tek jedna osoba.
Više…
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 1 od 3
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle