Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pokreće peticiju

BESPLATAN JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ ZA ZAGREBAČKE STUDENTE

Gradska skupština Grada Zagreba 20. prosinca 2010. donijela je odluku kojom se ukida pravo na besplatan javni gradski prijevoz zagrebačkim studentima, osim onima s prebivalištem u Zagrebu i mjesečnim primanjima manjima od 2000 kn po članu kućanstva. Riječ je o još jednoj od političkih odluka koja pogađa najugroženije slojeve stanovništva.

Iznos od 83 kn koliko bi jedan student trebao mjesečno izdvajati za pokaz ili 830 kn za godišnji pokaz (samo ZET) te 247 kn mjesečno ili 2676 kn za godišnji pokaz (ZET + HŽ), izravan je udarac na ionako loše financijsko stanje studentske populacije. Nedopustivi su pokušaji "krpanja" proračunskih rupa dokidanjem naših prava, tim više što zagrebački studenti (iz svih dijelova Hrvatske) svojim studiranjem te boravkom u ovom gradu doprinose punjenju tog proračuna.

Spomenuta odluka Skupštine ne samo da izravno utječe na ionako loš socijalni status studenata, nego otvoreno diskriminira studente s prebivalištem izvan Zagreba. S obzirom na uočene socio-ekonomske posljedice ovakve odluke i njene diskriminatorne osnove zahtijevamo da javni gradski prijevoz bude doista javan i dostupan, dakle besplatan, svim studentima grada Zagreba.

Peticiju Studentskog zbora u potpunosti podržava Sveučilište u Zagrebu.


Ova peticija NIJE anonimna.
Da biste ju potpisali morate imati valjan AAI@EduHr elektronički identitet izdan u jednoj od ustanova s popisa dostupnog ovdje.

Želim potpisati peticiju!

Do sada je peticiju potpisalo 6326 potpisnika (popis potpisnika peticije).

film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle