Natječaj za studentske programe

Od 26. travnja do 18. svibnja 2012.  

Više..

Ured studentskog pravobranitelja

 

e-mail: pravobranitelj.unizg@gmail.com

Matija Jerković

studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu

Anketa o studentskom standardu

 

Anketu o studentskom standardu možete ispuniti ovdje

 

 

 

Reakcija na mogućnost ozakonjenja stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa
Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta je u potpunosti neprihvatljiva mogućnost stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa koja je najavljena od strane ministra rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc.  Miranda Mrsića.

Kao legitimno studentsko predstavničko tijelo najvećeg i najstarijeg hrvatskog sveučilišta osjećamo se dužnima reagirati na najave kojima se, najblaže rečeno, minorizira rad, trud, odricanje i novac koje studenti i  mladi visokoobrazovani ljudi ulažu ili su uložili tijekom svojih studija.

Prihvaćajući aktualni trenutak globalne svjetske krize i recesije, ne možemo se pomiriti s činjenicom da se baš sa mladim (visoko)obrazovanim ljudima, za koje nerijetko iz usta političara čujemo kako na njima ostaje budućnost naše zemlje, planira postupati na navedeni način kojim ih se pod krinkom stjecanja iskustva omalovažava i potencijalno izrabljuje za naknadu od 1600kn mjesečno.

Više…
 
Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj sjednici 25. travnja 2012. g. donijela sljedeći stav vezano uz Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, o kojem je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta otvorena javna rasprava do  12. svibnja 2012. g. :

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu smatra kako je prije svega nužno donijeti strategiju o razvoju znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske na temelju koje je potrebno napraviti suštinske promjenu u vidu pisanja sasvim novog/ih Zakona.

Više…
 
Natječaj za studentske programe u 2012. g.

Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 25. travnja 2012. g. donijela odluku o raspisivanju Natječaja za studentske programe za 2012. godinu.

Natječaj je otvoren od 26. travnja do 11. svibnja tj. do 18. svibnja 2012. g ovisno o podnositelju.

Tekst Natječaja, Upute o provedbi Natječaja kao i potrebne obrasce možete pronaći u sekciji Dokumenti download
 
Anketa o studentskom standardu

Poštovane studentice i studenti,

uspješno zadovoljavanje studentskog standarda (smještaj, prehrana, kultura) jedan je od temeljnih zadataka prema kojem je usmjeren rad Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.
Zbog smanjenja proračunskih sredstava u sustavu visokog obrazovanja za studentski standard evidentno je kako se studenti sve više susreću s problemima financiranja svoga studija.
Stoga je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sastavio sljedeću anketu kako bismo zajedno ukazali na postojeće probleme u cilju ostvarivanja kvalitetnijih uvjeta studija studenata Sveučilišta u Zagrebu. Anketu možete ispuniti na ovom linku : http://www.szzg.hr/anketa/

 

 
Priopćenje povodom napada na dalmatinske studente u Zagrebu

S obzirom na trenutno aktualne događaje povezane s nedavnim napadima na dalmatinske studente u Zagrebu od strane pojedinaca, Udruga studenata grada Splita – krovna organizacija koja okuplja splitske studente na Sveučilištu u Zagrebu – odlučila se javnosti obratiti sljedećim priopćenjem u kojem će iznijeti i elaborirati svoje stavove o spomenutom, ali i ostalim sličnim slučajevima u kojima žrtvama nasilja postaju osobe koje su se jednostavno našle „na krivom mjestu u krivo vrijeme“.

Naime, u ovom se konkretnom slučaju radi o situaciji u kojoj su napadnuti studenti prolaznici  koji ni na koji način direktno nisu bili povezani s glavnim, odnosno navijačko-rivalskim povodom napada. Njihova se „krivica“ nalazila u govorenju „pogrešnim“ naglaskom, pa su sukladno tome i etiketirani kao „neprijatelji“ – mada nisu posjedovali niti provocirali za takvu „etiketu“ potrebnom ikonografijom, što nas dovodi do situacije u kojoj se postavlja pitanje po kojim se kriterijima običan građanin može osjećati sigurnim i zaštićenim u glavnome gradu vlastite domovine. Nažalost, takvi su slučajevi dio svakodnevice i ne predstavljaju nikakvu novost – bilo ih je prije, a na nesreću bit će ih i još – no, dokle je potrebno ići da bi se mogla podvući crta i stati na kraj stradanjima onih nedužnih, koji su u Zagreb došli stjecati znanje, a ne svoju mladost provoditi ležeći krvlju obliveni na pločniku zbog toga što netko u njima vidi „neprijatelja“ i „rivala“.

Više…
 
Bojkotirajte zagrebački javni gradski prijevoz

Nakon prikupljenih 20 000 studentskih potpisa protiv ukidanja besplatnog javnog gradskog prijevoza za studente, nebrojenih upozorenja o udaru na budžet studentske populacije (pogotovo onih koji nemaju prebivalište u gradu Zagrebu), opetovanih molbi za sastanak sa gradskim vlastima na temu javnog gradskog prijevoza – gradske vlasti su se oglušile na naše molbe,prijedloge i upozorenja.

Očito nemaju vremena za saslušati one na kojima je budućnost ovoga grada i ove zemlje.

Svjesni smo činjenice kako financijska situacija nije bajna nigdje u svijetu pa tako ne očekujemo bajnu situaciju niti u gradu Zagrebu, ali dužni smo napomenuti kako nismo mi odgovorni za populističku politiku koja se vodila te za pogrešne poslovne odluke koje su jako velikim dijelom pridonijele sadašnjem stanju.

Ovom prilikom pozivamo sve zagrebačke studente, koji mogu, da bojkotiraju zagrebački javni gradski prijevoz do daljnjeg.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5

Registracija korisnika

Zapamti me

Multimedija – Promo film SZZG!

Pogledajte promo film SZZG Film mozete pregledati i s opcijom “cijeli ekran”

Vrijeme

An error occured during parsing XML data. Please try again.
film izle Hd film izle Full film izle themes download film izle