Premijeru, sluša li Vas itko?

Sa sinoćnje sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i 1. u ovoj akademskoj godini, stižu vijesti da su studenti i dalje zadnja rupa na svirali ovog društva.

Naime, dekani (gotovi svi, izuzev dekana Fakulteta prometnih znanosti) odlučili su da neće ispoštovati Izmjene i dopune odluke o visini školarine te odbijaju izvršiti i Uputu ministra znanosti i tehnologije o povratu razlike sredstava školarine za ak. godinu 2003/2004.
Unatoc studentskim nastojanjima, njihovi glasovi ostali su usamljeni u premocnoj glasačkoj mašineriji koja tvrdi i voli ponavljati: ”Studenti su glavni subjekt, razlog postojanja i nedjeljiv dio Sveučilišta”. E pa baš se vidi kako jesu!

Studentski zbor je stoga, po završetku sjednice Senata, promptno uputio molbu za prijem predsjedniku Vlade RH tražeći da se hitno sastanu, o čemu je pak Petar Bezjak govorio sinoć na početku METE. Premijer je podsjetimo, u središnjem dnevniku HRT-a 11. rujna, nakon sjednice Vlade zajedno s flegmatičnim nam ministrom Željeznim Felixom, priopćio svekolikoj hrvatskoj naciji da se ”Studentske školarine neće povećavati, a studentima koji su platili školarinu vratit će se razlika”. Više o tome pročitajte u ovom tekstu iz arhive Večernjeg lista.

Vijesti iz ureda premijera još uvijek očekujemo, jerbo nam molbu razmatraju savjetnici i ini ministri bez portfelja pa i još dok Račan dođe do Markovog trga… Sve u svemu, do ručka ćemo znati više.

(15. listopada 2003.)

VIŠE O ISTOJ TEMI:
"Pa zar vam nije dosta?" (24. listopada 2003.)
"A gdje je novac?" (17. listopada 2003.)
"Studentski zbor izborio nepovećanje školarina." (11. rujna 2003.)